Hrvatski BDP porastao 2,9 posto

Izvor: Capital.ba, 30.Nov.2016, 15:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatski BDP porastao 2,9 posto

ZAGREB, Hrvatska privreda porasla je u trećem tromjesečju 2,9 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, najbrže u posljednjih osam godina, što se zahvaljuje jačanju osobne potrošnje i rekordnoj turističkoj sezoni. Državni zavod za statistiku (DZS) objavio je u srijedu prvu procjenu prema kojoj je bruto domaći proizvod (BDP) u proteklom kvartalu porastao 2,9 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine. To je u skladu s očekivanjima. Osam makroekonomista, koji su sudjelovali u anketi >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << Hine, procjenjivali su u prosjeku da je gospodarstvo poraslo za 2,9 posto na godišnjoj razini. Njihove procjene rasta kretale su se u rasponu od 2,5 do 3,3 posto. To je već osmo tromjesečje zaredom kako hrvatski BDP raste, i to brže nego u prethodnom, kada je privreda ojačala 2,8 posto, navodi Hina.  

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Nakon snažnog trećeg kvartala, analitičari podižu procjene rasta BDP-a

Izvor: SEEbiz.eu, 30.Nov.2016

ZAGREB - Rast gospodarstva od 2,9 posto u trećem tromjesečju, najbrži u posljednjih osam godina, ponajviše se zahvaljuje rekordnoj turističkoj sezoni, rastu osobne potrošnje i investicija, kažu analitičari, od kojih su neki već povećali procjene rasta za ovu i iduću godinu...Državni zavod...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.