Hrvatske firme uložile u Srbiju 704 miliona evra

Izvor: Akter, 05.Mar.2016, 15:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatske firme uložile u Srbiju 704 miliona evra

Srbija je jedan od najvažnijih trgovinskih partnera Hrvatske, izjavio je danas potpredsednik Hrvatske privredne komore Želimir Kramarić i poručio da hrvatske kompanije žele i u budućnosti da ulažu u našu zemlju i povećaju ukupnu robnu razmenu dve zemlje

Prema rečima Kramarića, hrvatske firme su u periodu od 1993. do 2015. godine uložila u Srbiju ukupno 704 miliona evra.

"Prema našim podacima u Srbiji u ovom trenutku posluje oko 200 hrvatskih preduzeća (tvrtki >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << kćeri), koje s ostalim preduzećima iz Hrvatske ostvaruju 10 odsto ukupne razmene Hrvatske sa svetom", kazao je Kramarić Tanjugu uoči tradicionalnog Kopoanik biznis foruma, koji od 8. do 10. marta organizuju Savez ekonomista Srbije i Udruženje korporativnih direktora Srbije, a pod pokroviteljstvom predsednika Vlade Srbije.

On je naveo da se Srbija po visini direktnih stranih ulaganja Hrvatske u svetu nalazi na trećem mestu.

U interesu privrednika je da dobiju podršku nove vlade u Srbiji pri stvaranju i održavanju povoljne klime koja će olakšati razvoj preduzetništva i pojednostaviti poslovanje, naglasio je Kramarić.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.