Hrvatska firma seli proizvodnju kod nas: Pomalo komično, zagorski štrukli iz Srbije

Izvor: B92, 07.Dec.2023, 17:48

Hrvatska firma seli proizvodnju kod nas: "Pomalo komično, zagorski štrukli iz Srbije"

Hrvatska firma Ledo seli liniju za proizvodnju testa iz Zagreba u Srbiju, odnosno u Frikom, čiji je vlasnik takođe Nomad Foods.

Zaposlenima je ponudila prelazak u pogon za proizvodnju sladoleda.

Razlog za preseljenje linije za testo, kako je ranije objavljeno, jeste nedostatak prostora za četiri miliona evra vredne mašine koji će proizvoditi sladoled king.

Mašine za proizvodnju ovog sladoleda biće instalirane naredne godine na mestu gde je smeštena >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << linija za proizvodnju testa, saopšteno je iz firme Ledo, prenosi Hina.

Naveli su da na liniji za proizvodnju testa u Zagrebu trenutno radi 45 zaposlenih, te da uprkos proširenju pogona za proizvodnju sladoleda, kompaniji je, kažu, u interesu da zadrži radnike ako prihvate nova radna mesta.

Predsednik sindikata PPDIV Denis Paradiš kaže da ne spori pravo vlasnika na poslovnu odluku o preseljenju dela proizvodnje u Frikom, ali mu je, kako kaže, pomalo komično da će se "zagorski štrukli" proizvoditi u Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.