Hrvatska: Smanjena imovina fondova

Izvor: B92, 28.Okt.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatska: Smanjena imovina fondova

Zagreb -- Za devet meseci ove godine imovina u otvorenim investicionim fondovima (IF) u Hrvatskoj pala je na 2,06 milijardi evra sa 4,17 milijardi evra.

Otvoreni investicioni fondovi imaju preko dve milijarde evra imovine

Društva za upravljanje fondovima u Hrvatskoj u sledećoj godini očekuju blagi oporavak tržišta i stabilizaciju industrije fondova.

Predstavnici tih društava kažu da je u aktuelnoj finansijskoj krizi najteža kriza poverenja, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kao i da je neophodan kontinuirani rad na edukaciji učesnika na tržištu.

Osnivanje Fonda za stabilnost menadžeri fondova ocenili su kao dobar potez koji u ovim neizvesnim mesecima donosi olakšanje i njima i ulagačima. Uprkos krizi, koja od početka godine topi imovinu fondova, samo u poslednjih šest meseci u Hrvatskoj je počelo da radi 15 novih otvorenih IF.

Tu je još 11 neaktivnih fondova koji zbog nesigurnosti na tržištu kapitala i svetske finansijske krize "pažljivo osluškuju" kako bi odabrali pravi trenutak da počnu da rade, navodi Banka.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hrvatska: Prepolovljena imovina otvorenih fondova

Izvor: EMportal, 28.Okt.2008

Za devet meseci ove godine imovina u otvorenim investicionim fondovima u Hrvatskoj pala je na 14,87 milijardi kuna (2,06 milijardi evra) sa 30,06 milijardi (4,17 milijardi), pokazuju podaci iz publikacije Investicioni fondovi.

Nastavak na EMportal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.