Hrvat iz SAD: Ovo je recept za uspeh

Izvor: B92, 13.Okt.2016, 18:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvat iz SAD: Ovo je recept za uspeh

Zagreb -- Hrvatski preduzetnici iz dijaspore žele da ulažu u njenu privredu ali traže sigurnost i idu tamo gde je sistem jasan i efikasan, rečeno je na skupu u Zagrebu.

Mat Darko Sertić, preduzetnik iz Kalifornije, koji ulaže i u svoj rodni Sisak, sugerisao je na skupu da treba da ima više ulaganja u turizam, a ne u poljoprivredu i istakao važnost stvaranja nove vrednosti kroz resurse.

David Tudorović, koji predstavlja porodično carstvo Davalan grupe iz Australije, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a koja je u proteklom periodu mnogo ulagala i u Hrvatskoj, saglasio se sa Sertićem, dodavši da se na državu ne treba puno oslanjati, ali treba na nju uticati da bolje funkcioniše kako je god to moguće.

U preduzetničkom svetu potrebna je optimistična klima jer uprkos tome što uvek postoji rizik, moguće je uspeti.

Australijski advokat koji već godinama pomaže stranim investitorima u Hrvatskoj Don Markušić istakao je tom prilikom kako je tajna uspeha u Hrvatskoj upornost.

"Potrebno je jako puno vremena. Dijaspora takođe može svojim iskustvom uspeti i pomoći Hrvatskoj", zaključio je Markušić.

Mario Duzić, kao Hrvat koji je godinama živeo u Americi, podelio je svoj recept za uspeh u Hrvatskoj: zaljubiti se u kompaniju i uložiti puno energije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.