Izvor: B92, 27.Sep.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Hrustanovićeva krši zakon"

Beograd -- Neregistrovani taksisti smatraju da je zamenica gradonačelnika Beograda prekršila zakon jer nije ispoštovala odluku Ustavnog suda.

Sutra štrajk taksista

Udruženje registovanih i neregistrovanih taksista za sutra je najavilo štrajk upozorenja ispred Skupštine Beograda.

Štrajk upozorenja zakazan je za 10 časova, a osnovni zahtev taksista je da se poštuje odluka Ustavnog suda i omogući upis u registar svim taksi prevoznicima koji ispunjavaju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uslove za to.

Predsednik Udruženja neregistrovanih i registrovanih taksista Predrag Perezović rekao je na konferenciji za novinare da je Ustavni sud još pre tri godine ocenio da je odluka o limitiranom broju taksista u Beogradu nezakonita.

"Mi već tri godine čekamo da se ispoštuje odluka Ustavnog suda da se u registar upišu i neregistrovani taksisti. ali izgleda da u Srbiji vlada zakon sile, a ne vladavina prava", rekao je Perezović.

Prema njegovim rečima, zamenica gradonačelnika Beograda Radmila Hrustanović je pre tri nedelje dala nalog Gradskom sekretarijatu za privredu da neregistrovane taksiste upiše u registar, ali je, kako tvrdi, popustila pod pritiskom "jedne druge grupe taksista".

"U suštini, radi se o tome da dvoje ili troje ljudi želi da napravi nacionalno udruženje taksista kojim će isključivo oni da upravljaju", rekao je Perezović.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.