Izvor: Nezavisne Novine, 26.Sep.2022, 18:32

Hrana i prevoz pogonsko gorivo inflacije, dostigla rekordnih 16,8%

SARAJEVO - Cijene proizvoda i usluga koje se koriste za ličnu potrošnju u Bosni i Hercegovini mjerene indeksom potrošačkih cijena, u avgustu 2022. godine u odnosu na prethodni mjesec, u prosjeku su zabilježile rast nivoa za 0,3 odsto, pokazuju podaci Agencije za statistiku BiH.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Crna Gora: Kako protiv inflacije?

Izvor: Deutsche Welle, 27.Sep.2022, 07:29

I građani Crne Gore, kao i oni širom sveta, ove godine suočavaju se s rekordnom inflacijom. Iako je država povećala plate, penzije i socijalna davanja, spirala poskupljenja preti da sve to poništi...Cene u Crnoj Gori u avgustu bile su čak 15 odsto veće nego pre godinu dana, pokazuju podaci državne...

Nastavak na Deutsche Welle...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.