Hrabrimo Simens da ulaže u BG

Izvor: B92, 25.Mar.2015, 17:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Hrabrimo Simens da ulaže u BG"

Simensovu centralu u Beču, posetila je delegacija grada Beograda. Tokom posete se razgovaralo o postojećoj i potencijalnoj saradnji u Srbiji, posebno Beogradu.

Delegaciju su predvodili gradski menadžer Goran Vesić i glavni urbanista Grada Beograda Milutin Folić, navodi se u saopštenju kompanije.

Razgovaralo se o postojećim infrastrukturnim rešenjima koja su Simens i grad Beograd do sada zajedno implementirali, kao i o potencijalnim novim projektima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Beč je grad u kojem se primenjuje inovativni menadžment sistema saobraćaja, i gde informacioni sistemi pomažu putnicima da pronađu najefikasnije putne pravce. Zahvaljujući najsavremenijim Simens tehnologijama i inovacijama koriste se električni autobusi sa nula emisije štetnih gasova i energetski efikasan metro.

"Siemens već 128 godina prisutan u Srbiji i da u svojim pogonima u našoj zemlji zapošljava više od hiljadu ljudi”, rekao je Vesić, a navodi se u saopštenju.

On je rekao da je to dobra prilika za razgovore o nastavku i proširenju saradnje između grada Beograda i kompanije Simens u oblasti infrastrukture.

"Želim da ohrabrim kompaniju Simens da ulaže u Beograd. Mi smo potpuno otvoreni za investicije i činimo sve da se realizuju brzo i efikasno", rekao je Vesić.

Prilika za nastavak razgovora o saradnji biće upriličena već u aprilu u Beogradu, u okviru Kapital samita kada će susresti gradonačelnici prestonica centralne i jugoistočne Evrope

Direktorka Mobiliti Divizije u kompaniji Simens Srbija Ana Radonjić, rekla je da ta kompanija veruje da i Beograd, kao i Beč, može imati budućnost u visokim standardima održivog razvoja urbane sredine, bez ograničavanja u njenoj mobilnosti.

Kompanija Siemens jedan je od svetskih lidera u sferi mobilnosti i veruje da su inovativna i pametna rešenja ključ održivog i kvalitetnog razvoja života u savremenim urbanim sredinama.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.