Holandska agrotehnološka kompanija dobila 40 miliona evra od EIB

Izvor: B92, 02.Nov.2023, 22:58

Holandska agrotehnološka kompanija dobila 40 miliona evra od EIB

Holandska agrotehnološka kompanija "In Ovo" koja planira da okonča praksu uništavanja neželjenih mladunaca muških pilića dobila je kredit od 40 miliona evra.

Kredit je namenjen za proširenje poslovanja, saopštila je danas Evropska investiciona banka (EIB).

Milijarde muških pilića se ubijaju širom sveta svake godine ubrzo nakon rođenja jer se traže samo kokoške za nošenje jaja, prenosi Rojters.

Pilećim jajima je potrebno oko tri nedelje da se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izlegu, ali "In Ovo", kompanija sa Univerziteta u Lajdenu, razvila je sistem velike brzine za skrining i uklanjanje muških jaja devet dana nakon početka inkubacije.

"Ova tehnologija znači poboljšanje u oblasti dobrobiti životinja i održivosti sektora živinarstva, što se poklapa sa opštim prioritetima Evropske investicione banke", rekao je potpredsednik banke Kris Peters.

Osnivač In Ovo-a Vouter Bruins rekao je da će kompanija koristiti sredstva za širenje poslovanja na međunarodnom nivou.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.