Izvor: Blic, 17.Jan.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hodorkovski iz zatvora upozorava Srbiju

Bivši vlasnik ruske naftne kompanije Jukos Mihail Hodorkovski, koji je već pet godina u zatvoru u Rusiji zbog pronevera i neplaćanja poreza, a preti mu i novo suđenje pod optužbom za pranje novca, upozorio je danas Srbiju da ne ulazi u energetski aranžman sa Rusijom, odnosno kompanijom Gazprom.

Hodorkovski se oglasio posredstvom svog pravnog zastupnika, advokata Roberta Amsterdama, a sam Amsterdam održao je svojevrsnu konferenciju za štampu, obrativši se novinarima nekoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << beogradskih redakcija, pozvanih u predstavništvo kompanije Hoheger - telefonom. On je rekao da Gazprom i Kremlj "nastoje da iskoriste situaciju u Srbiji, odnosno predsedničke izbore, i da "za male pare postane monopolista na srpskom tržištu". Njegov pravni zastupnik Amsterdam nije danas objasnio zašto se Hodorkovski oglasio tek sad, u završnici pregovora Rusije i Srbije, i - u kom svojstvu

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.