Hoće li drugi slediti? Firma na Balkanu uvodi radnu nedelju od 4 dana

Izvor: B92, 01.Okt.2018, 10:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hoće li drugi slediti? Firma na Balkanu uvodi radnu nedelju od 4 dana

Konsultantska firma "Logička matrica" iz Zagreba uvodi probni period rada od četiri dana nedeljno, najavila je direktorka te kompanije Renata Šeperić Petak.

Svake nedelje jedan zaposleni će raditi četiri dana nedeljno, rekla je ona, dodajući da je to mala firma sa deset stalno zaposlenih, uglavnom mladih ljudi.

Otkrila je da će se rotirati abecednim redom i tako će raditi šest meseci, prenose regionalni mediji.

"Imamo stabilan posao cele godine, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ali smo izloženi stresu u vreme objava tendera i prijava projekata. A sada je to već svakog meseca ili nedelje. Događaju se turbulencije u količini posla koji treba obaviti... Nismo napravili ništa što drugi ne mogu napraviti, samo smo napravili drugačiji nedeljni raspored", objasnila je Šeperić Petakova.

Očekuje da se to neće loše odraziti na poslovanje, već suprotno.

"Svi imaju ugovore na neodređeno vreme, godišnje odmore i plaćene prekovremene sate, ali mislim da im treba malo više odmora i vremena za privatan život", dodala je ona u razgovoru za DW.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

EKSPERIMENT Hrvatska firma probno uvodi RADNU NEDELJU od ČETIRI DANA

Izvor: Blic, 01.Okt.2018

Konsultantska firma "Logička Matrica" iz Zagreba uvodi probni period rada od četiri dana nedeljno, najavila je direktorka te kompanije Renata Šeperić Petak, u izjavi za Dojče vele.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.