Hleb sava pojeftinjuje za dva dinara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Sep.2011, 15:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hleb "sava" pojeftinjuje za dva dinara

BEOGRAD -

Vlada Srbije donela je na današnjoj telefonskoj sednici odluku o pojeftinjenju hleba "sava" za dva dinara, tako da nova maksimalna maloprodajna cena vekne od pola kilograma ne može da bude viša od 44 dinara, rečeno je u Ministarstvu poljoprivrede i trgovine.

Vlada Srbije je na predlog Ministarstva poljoprivrede i trgovine usvojila Uredbu o obaveznoj proizvodnji i prometu hleba od brašna "T-500" u cilju praćenja stanja na tržištu brašna i hleba odnosno očuvanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << standarda nižih socijalnih kategorija građana i ravnomernog snabdevanje stanovništva osnovnim vrstama hleba, istakli su u ministarstvu.

Vlada Srbije je prethodno 21. jula usvojila izmenu Uredbe o proizvodnji hleba od brašna T-500, kada je propisana sadašnja maksimalna maloprodajna cena hleba "sava" od 45,97 dinara po vekni umesto dotadašnjih 54,22 dinara po vekni, što je bilo pojeftinjenje od 15 procenata.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Od 1. oktobra hleb „sava” jeftiniji za dva dinara

Izvor: Politika, 27.Sep.2011

BEOGRAD – Vlada Srbije donela je na današnjoj telefonskoj sednici odluku o pojeftinjenju hleba „sava” za dva dinara, tako da nova maksimalna maloprodajna cena vekne od pola kilograma od 1. oktobra ne može da bude viša od 44 dinara, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu poljoprivrede i trgovine...Vlada...

Nastavak na Politika...

Hleb "sava" jeftiniji od 1. oktobra

Izvor: Mondo, 27.Sep.2011

Hleb "sava" će pojeftiniti za dva dinara od 1. oktobra, kada nova maksimalna maloprodajna cena vekne od pola kilograma neće moći da bude viša od 44 dinara.

Nastavak na Mondo...

Petrović: Možemo da obuzdamo cijene

Izvor: Capital.ba, 28.Sep.2011, 10:12

BEOGRAD, Hljeb ”sava” upravo je pojeftinio za dva dinara, tako da nova maksimalna cijena vekne ne može da bude viša od 44 dinara. To je najbolji odgovor Vlade Srbije na pesimistične i katastrofične procjene koje danima slušamo: da će hrana da poskupi. Dušan Petrović, ministar poljoprivrede...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.