Hitno odobrili: Nova novčana pomoć za ovu grupu građana

Izvor: B92, 31.Jan.2024, 21:17

Hitno odobrili: Nova novčana pomoć za ovu grupu građana

Privremena vlada Portugalije odobrila je danas sredstva zu hitnu pomoć poljoprivrednicima u vrednosti od 500 miliona evra.

Pomoć uključuje smanjenje poreza na dizel gorivo koje se koristi u poljoprivredi za 55 odsto i dodatnih 120 miliona evra za podršku organskoj i mešovitoj poljoprivredi.

Mere, najavljene nakon sastanka sa predstavnicima najvećeg poljoprivrednog udruženja u zemlji CAP, ispunjavaju samo neke od zahteva, prenosi Rojters.

Britanska agencija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << navodi da vlast u Portugaliji pokušava da izbegne masovne proteste poljoprivrednika poput onih u Francuskoj i drugim zemljama Evrope.

Međutim, brojna manja udruženja, čiji članovi smatraju da njihovi zahtevi nisu adekatno zastupljeni, najavili su proteste za sutra ujutro.

''Poljoprivrednici će 1. februara, sa početkom u 6 sati ujutro, krenuti na puteve Portugalije sa svojom poljoprivrednom mehanizacijom da se bore za ljudsko pravo na adekvatnu hranu, za poštene uslove i vrednovanje sektora'', saopšteno je iz Građanskog pokreta za poljoprivredu.

CAP, koji predstavlja 280.000 farmera i koji se ranije žalio da vlada smanjuje pomoć organskoj i mešovitoj poljoprivredi, saopštio je ranije danas da ''kako bi se očuvala nacionalna stabilnost, CAP neće sprovoditi nikakve protestne akcije u Portugaliji dok se ne uspostavi nova vlada'' nakon zbora 10. marta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.