Izvor: Blic, 15.Sep.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

'Hilton' u centru Beograda

'Hilton' u centru Beograda

Ukoliko modna kuća 'Todor' uspešno okončana pregovore sa svetskim lancem hotela 'Hilton', u Beogradu će u decembru ove godine početi izgradnja ekskluzivnog hotela sa četiri zvezdice. Planirano je da stara zgrada 'Progresa' u Knez Mihailovoj ulici bude preuređena u prestižni hotel 'Hilton'.

- Trenutno prikupljamo građevinske dozvole i radimo na glavnom projektu, koji će izraditi stručnjaci sa beogradskog Arhitektonskog fakulteta. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << To će biti gotovo do decembra, kada ćemo i znati rezultat pregovora sa 'Hiltonom' - kaže Mirko Todorović, vlasnik konfekcije 'Todor' koji je kupio zgradu 'Progresa'.

On dodaje da je prednost to što postojeća zgrada 'Progresa' ne zahteva preobimne građevinske radove, već će se sanirati i preurediti. Predviđeno je da budući hotel ima 78 soba, uglavnom dvokrevetnih i nekoliko apartmana, sa oko 150 ležajeva.

- Objekat ćemo prilagoditi tako da obavezno bude na nivou hotela sa četiri zvezdice, zato, osim 'Hiltona', pregovaramo sa još dva svetska lanca hotela. Enterijer objekta zavisiće od lanca sa kojim sklopimo ugovor. Naravno, i spoljni izgled će morati da se prilagodi standardima te kompanije - kaže Todorović.

Ono što iz 'Todora' najavljuju kao pouzdano jeste poseban unutrašnji dizajn, potpuno drugačiji od onoga na koji smo navikli u hotelima u našoj zemlji. Posebna pažnja biće posvećena restoranu, kafeu i planiranim sadržajima na krovu budućeg hotela, koji će svoja vrata gostima otvoriti u septembru sledeće godine. Ukupna vrednost investicije u ovaj hotel iznosi osam miliona evra, a Todorovićeva 'ekskurzija' iz konfekcionarstva u građevinarstvo počela je, i pre ovoga, investiranjem na Dedinju.

B. Jelovac

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.