Hiljade VW-a zarobljeno u lukama SAD

Izvor: B92, 09.Okt.2015, 09:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hiljade VW-a zarobljeno u lukama SAD

Direktor Folksvagena u SAD Mihael Horn izvinio se u američkom Kongresu zbog skandala s varanjem u merenju izduvnih gasovau automobilima tog proizvođača.

Članovi Kongresa rekli su da je nemačka kompanija narušila poverenje javnosti.

"U ime moje kompanije, mojih kolega u Nemačkoj i u svoje ime, želeo bih da ponudim iskreno izvinjenje što je Folksvagen koristio softver koji je služio za varanje na testovima izduvnih gasova", rekao je Horn u pododboru Predstavničkog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << doma.

On je rekao da je tim Folksvagena narušio poverenje kupaca, prodavaca, zaposlenih, kao i javnosti i regulatora.

Horn je rekao u Kongresu SAD da Folksvagen planira da povuče zahteve za izdavanje američkih sertifikata u vezi s izduvnim gasovima za modele "džete", "golfa", "pasata" i "bube" za 2016. godinu, zbog čega se postavlja pitanje da li su i u njih ugađeni sporni programi.

Povlačenjem zahteva za modele za 2016. godinu, hiljade Folksvagenovih dizel vozila će ostati u lukama širom SAD, zbog čega prodavci neće imati za prodaju nove automobile s dizel motorima.

Nemački autoproizvođač je prošlog meseca priznao da je instalirao softver koji omogućava varanje na testovima.

Skandal je prvo izbio u SAD gde je Folksvagen priznao da je prodao skoro 500.000 spornih dizel vozila, da bi kasnije saopštio da u svetu ima više od 11 miliona takvih automobila.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Hiljade VW-a zarobljeno u lukama SAD

Izvor: Nezavisne Novine, 09.Okt.2015

Direktor Folksvagena u SAD Mihael Horn izvinio se u američkom Kongresu zbog skandala s varanjem u merenju izduvnih gasovau automobilima tog proizvođača...Članovi Kongresa rekli su da je njemačka kompanija narušila povjerenje javnosti..."U ime moje kompanije, mojih kolega u Njemačkoj i u svoje...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.