Hercegovački knez odbija da plati preko 14 miliona maraka poreza

Izvor: Capital.ba, 17.Feb.2020, 15:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hercegovački knez odbija da plati preko 14 miliona maraka poreza

TREBINJE – Rodoljub Drašković, počasni hercegovački knez i vlasnik kompanije “Swisslion” traži od Vlade Republike Srpske da mu još jednom izađe u susret i odgodi plaćanjе poreskog duga za “Industriju alata Trebinje” (IAT) koju je kupio 2007. godine, saznaje portal CAPITAL. U pitanju je dug nastao prije privatizacije a prema podacima Poreske uprave Republike Srpske, zaključno sa 31. januarom ove godine, on iznosi 14,15 miliona maraka. Vlada je informaciju o Draškovićevom zahtjevu >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << razmatrala na sjednici održanoj 14. februara, a kakav je zaključak donijela, javnosti nije otkriveno. To je donekle i očekivano, s obzirom da je dugogodišnja praksa vlasti u Srpskoj da samo djelimično obavještavaju javnost o odlukama koje donose. Inače, Drašković je donedavno osporavao obavezu plaćanja ovog duga pravdajući svoj stav tvdnjom da je Vlada RS taj dug, a po osnovu prethodnog dogovora trebala da otpiše ili konvertuje u kapital. Kao znak protesta skupština akcionara „Swisslion Group“ je prije 2017. godine donijela odluku da Republici Srpskoj bez naknade pokloni svoje akcije u preduzeću „Swisslion IAT“ a ponuda je odbijena. Počasni hercegovački knez koji je tu titulu dobio prošle godine već nekoliko godina uspješno izbjegava plaćanje ove obaveze. Vlada RS njegovo ponašanje pravda time što “IAT” od 2012. godine redovno izmiruje sve svoje obaveze prema državi i radnicima kojih je zaposleno preko 500. CAPITAL: D.Tovilović Чланак Hercegovački knez odbija da plati preko 14 miliona maraka poreza се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

„Galens“ zbog gradnje hotela traži izmjenu RP Jahorine (VIDEO)

Izvor: Capital.ba, 17.Feb.2020

PALE – Firma „Galens invest“ zatražila je od opštine Pale izmjenu regulacionog plana (RP) za Jahorinu kako bi mogla da počne sa gradnjom luksuznog hotela na toj planini, saznaje portal CAPITAL. Zahtjev „Galens investa“ iz Novog Sada trebalo bi uskoro da se nađe pred odbornicima Skupštine...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.