Izvor: B&F Online, 21.Jul.2010, 14:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haradinaj opet u Hagu

Apelaciono veće Haškog tribunala usvojilo je žalbu tužilaštva na prvostepenu oslobađajuću presudu Ramušu Haradinaju, što znači da će suđenje biti delimično ponovljeno. Inače, pre dve godine, prvostepenom presudom su Haradinaj i drugooptuženi Idriz Baljaj oslobođeni krivice po svih 37 tačaka optužnice za zločine nad Srbima, Romima i Albancima u okolini Dečana 1998. Trećeoptuzeni Ljah Brahimaj osuđen je na šest godina zatvora zbog okrutnog postupanja prema zarobljenicima u logoru OVK u selu Jablanica. Za vreme ovog suđenja izbio je skandal zbog smrti svedoka koji je trebalo da svedoče protiv Haradinaja, a portparol Tužilaštva za ratne zločine Bruno Vekarić je tvrdio da je u okviru Kosovske tajne službe (ŠIK) postojalo posebno odeljenje koje se bavilo zastrašivanjima, ucenama i ubistvima haških svedoka.

Nastavak na B&F Online...






Povezane vesti

VEKARIĆ:VELIKA POBEDA TUŽIOCA BRAMERCA

Izvor: Kurir, 21.Jul.2010

HAG - Odluka Haškog tribunala je velika pobeda Tužilaštva tog suda u borbi za prava žrtava, ocenio je zamenik tužioca za ratne zločine Srbije Bruno Vekarić odluku o delimičnom ponavnjanju suđenja Ramušu Haradinaju...HAG  - Odluka Haškog tribunala je velika pobeda Tužilaštva tog suda u borbi...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B&F Online. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B&F Online. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.