Haos traje, beli farmeri u strahu - oduzimaju zemlju bez pitanja

Izvor: B92, 18.Avg.2018, 14:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haos traje, beli farmeri u strahu - oduzimaju zemlju bez pitanja

Listu belih farmera čija zemlja će biti oduzeta bez nadoknade u Južnoj Africi, objavila je grupa za zaštitu prava manjina Afri forum.

Vlada, međutum, negira autentičnost liste.

Grupa je na svojoj internet stranici objavila žrtava eksproprijacije zemlje. AfriForum je napisao da su dobili listu od izvora iz Ministarstva za ruralni razvoj i reformu zemljišne reforme.

AfriForum tvrdi da na spisku trenutno ima 195 poljoprivrednih gazdinstava i ponudili su >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da sa farmerima stupe u kontakt kako bi ih pripremili i radili na zajedničkoj pravnoj strategiji.

Izvršni direktor grupe kaže da je dokument "definitivno kružio" u vladi Južne Afrike uprkos poricanjima.

"Neki od tih farmera bili su izuzetno uznemireni", rekao je Agri SA.

Pitanje vlasništva nad zemljištem u Južnoj Africi delikatno je pitanje i više od dve decenije posle završetka aparthejda.

72 odsto, navodno, privatnog zemljišta je u vlasništvu belih farmera uprkos tome što su belci u Južnoj Africi manjina.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.