Hanfa: Nema novih ponuda za Inu

Izvor: B92, 23.Sep.2008, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hanfa: Nema novih ponuda za Inu

Zabreb -- Mađarski Mol nije dostavio izmenjenu, višu ponudu za preuzimanje Ine, niti je iblo konkurentskih ponuda za preuzimanje.

Nije bilo ponuda konkurencije za preuzimanje Ine

Name, na osnovu Zakona o preuzimaju akconarskih društava, danas ističe rok za podnošenje izmenjene i konkurentske ponude za Inu, potvrdila je Hrvatska agencija za nadzor finansijskih usluga.

Jedina važeća ponuda ostaje ponuda Mol-a, objavljena 5. septembra u Narodnim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << novinama, prema kojoj ta mađarska kompanija nudi 2.800 kuna (400 evra) za akciju Ine. Molova dobrovoljna ponuda za preuzimanje odnosi se na nešto više od 30,16 odsto akcija, odnosno na sve akcije Ine koje nisu u vlasništvu Mol-a i hrvatske Vlade.

Uprava Ine tu ponudu je ocenila kao prihvatljivu i najavila da će hrvatski članovi Uprave deo akcija koje imaju prodati Mol-u, ali da će deo zadržati. Predstavnici radnika i Inini sindikati, s druge strane, smatraju da je ponuda Mol-a neprihvatljiva i da je cena preniska.

Prosečna cena Inine akcije na današnjem trgovanju na Zagrebačkoj berzi bila je 2.779 kuna.

U Središnjoj depozitarnoj agenciji zaključno s jučerašnjim radnim danom za ponudu Mol-a rezervisano je 7.736 akcija, što je svega 0,25 posto od ukupnog broja dionica koje su predmet javne ponude Mol-a.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.