Hakeri napali Ina grupu

Izvor: B92, 17.Feb.2020, 10:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hakeri napali Ina grupu

Zagreb -- Hrvatska naftna kompanija Ina grupa saopštila je juče da je pod hakerskim napadom, koji je počeo 14. februara i izazvao poteškoće u radu informatičkih sistema.

Kibernetički napadi, kako navodi kompanija, povremeno mogu uticati na izdavanje bonova za mobilne telefone, elektronske vinjete, plaćanja komunalnih računa.

Hrvatska kompanija, međutim, ističe da zbog hakerskih napada nije ugroženo snabdevanje tržišta.

"Prodaja goriva na našim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << maloprodajnim mestima se nastavlja neometano. Sprovođenje svih plaćanja je sigurno, nezavisno od toga da li je reč o gotovinskom plaćanju, Ina kartici ili bankovnoj kartici", navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu kompanije.

U saopštenju se dodaje i da Ina preduzima sve mere kako bi što skorije otklonila poteškoće u radu sistema.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Hakerski napad na pumpe: Plaćanje na objektima INA se odvija bezbedno, ali ima drugih problema

Izvor: Večernje novosti, 17.Feb.2020

Hakerski napadi povremeno mogu uticati na izdavanje bonova za mobilne telefone, elektronske vinjete, plaćanja komunalnih računa Hrvatska naftna kompanije INA Grupa saopštila je danas da je pod hakerskim napadima koji su započeli 14. februara i izazvali poteškoće u radu pojedinih...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.