HZZ demantira Todorića: Agrokor je zaposlio 903 osobe iz evidencije Zavoda

Izvor: SEEbiz.eu, 10.Jun.2016, 08:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HZZ demantira Todorića: Agrokor je zaposlio 903 osobe iz evidencije Zavoda

ZAGREB - Vlasnik koncerna Agrokor Ivica Todorić u srijedu je izjavio kako mu je Hrvatski zavod za zapošljavanje dao adrese 4.000 nezaposlenih osoba kako bi im se ponudio posao.

Šef Agrokora rekao je da su kontaktirali sve te osobe, kako su od samo 200 dobili povratnu informaciju, a kako ih se zaposlilo samo 40.

Predsjednik najveće domaće tvrtke upitao se u čemu je problem i zašto on od 3.000 nezaposlenih kuhara nije mogao dobiti nijednog. Upitali smo HZZ da li >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << je točno da je Agrokor dobio adrese 4.000 nezaposlenih i koliko ih se zaista zaposlilo u Agrokorovim tvrtkama.

- Prema trenutačno raspoloživim podacima do 10. svibnja 2016., prema koncernu Agrokor Hrvatski zavod za zapošljavanje uputio je preko 5.000 nezaposlenih osoba, a prema povratnim informacijama zaposleno je 903 osobe iz evidencije Zavoda, poručuju za tportal.

Dakle, Todorić je možda pretjerivao kad je rekao da je zaposlio samo 40 osoba sa Zavoda ili nije imao potpunu informaciju. U svakom slučaju, ponovno je skrenuo pozornost na domaće radnike kojima se često zamjera da ne prihvaćaju dovoljno ponuđenih poslova.

Todorić se zapitao u čemu je problem: 'U nama ili u Zavodu. Neka se mediji malo pozabave time.'

Poslušali smo ga i upitali Zavod tko je kriv za navodnu nezainteresiranost nezaposlenih za prihvaćanjem poslova. Odgovor je glasio ovako:

- Odabir kandidata i aktivnost sklapanja ugovora o radu nije u nadležnosti HZZ-a te ne možemo komentirati razloge niti sa strane poslodavaca niti sa strane nezaposlenih osoba ukoliko poslodavac nije dobio tražene radnike ili osoba nije prihvatila ponudu. Bez obzira na veliku nezaposlenosti i manji broj slobodnih radnih mjesta u odnosu na broj onih koji traže posao, naša iskustva pokazuju kako su nezaposlene osobe sklone birati posao i poslodavca prema svojim kriterijima i procijeniti ispunjavaju li ti poslodavci njihove postavljene ciljeve, poručuju.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.