HRVATSKI PREMIJER TVRDI: Počeo blagi oporavak privrede

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Okt.2020, 13:10

HRVATSKI PREMIJER TVRDI: Počeo blagi oporavak privrede

Prethodna projekcija je bila da će hrvatski BDP pasti za 15 odsto

Premijer Hrvatske Andrej Plenković izjavio je danas da ekonomski pokazatelji trećeg tromesečja ukazuju na oporavak hrvatske privrede i da se, prema dostupnim infromacijama, predviđa pad od osam odsto.

- Bili smo svesni da će pandemija dovesti do negativnih posledica na privredu. Zato je vlada stvorila prostor za podršku održavanja privrednih aktivnosti i zapošljavanja. Uspeli smo da imamo bolju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << turističku sezonu koja se pokazala iznad svih očekivanja - rekao je Plenković na otvorenom delu sednice vlade.

Inače, vlada danas raspravlja o uredbi o visini minimalne plate za narednu godinu i aktuelnoj epidemiološkoj situaciji, preneli su hrvatski mediji.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.