HRVATSKA VLADA PORUČILA TODORIĆU: Ne damo pare, napusti Agrokor!

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Mar.2017, 19:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HRVATSKA VLADA PORUČILA TODORIĆU: Ne damo pare, napusti "Agrokor"!

Hrvatska vlada poručila da neće novcem iz budžeta spasavati kompaniju. Ukoliko poverioci zatraže vraćanje dugova preti stečaj

Hrvatska vlada poručila je da neće novcem iz budžeta spasavati "Agrokor", a Ivici Todoriću da napusti kompaniju.

- Pratimo situaciju i zbog važnosti za hrvatsku privredu, a upoznati smo i sa smanjenjem rejtinga kompanije. U više navrata smo naglasili odgovornost vlasnika i uprave za poslovanje "Agrokora" - tvrde u hrvatskoj vladi. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Svi u vladi složni su da Todoriću više nije mesto u kompaniji koja je dovedena pred kolaps. Isto tako, država neće da učestvuje u finansiranju "Agrokora", a, ako je suditi po reakcijama koje dolaze iz hrvatske vlade, stanje je više nego alarmantno. Postoje i upozorenja da bi u veoma kratkom roku moglo da se dogodi da poverioci zatraže svoj novac i dovedu kompaniju pred stečaj.

Ivica Todorić u poslednje vreme grčevito traži nove kredite, ali mu ih niko ne odobrava. Kredit je odbila i Hrvatska banka za obnovu i razvoj, poručivši mu da je vlasnik kriv za stanje u "Agrokoru". Sve je veća nervoza i u ruskoj Zberbanci koja je i odobrila najviše kredita Todoriću, a navodno i Rusi traže da donedavno najmoćniji hrvatski tajkun odmah napusti kompaniju.

Zasada nisu ugrožena radna mesta gotovo 35.000 ljudi koji rade u "Agrokoru" u Hrvatskoj, Srbiji, BiH, Sloveniji i drugim državama, ali u hrvatskoj banci očekuju brze poteze kako bi se vratilo poverenje banaka i finansijskog sektora u najveću hrvatsku kompaniju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.