HET u prošloj godini imao dobit od 25,5 miliona KM

Izvor: Capital.ba, 11.Apr.2024, 11:54

HET u prošloj godini imao dobit od 25,5 miliona KM

TREBINJE  – “Hidroelektrane na Trebišnjici” /HET/ ostvarile su u prošloj godini dobit od 25.500.000 KM, što je istorijski rezultat, i nastaviće trend dobre proizvodnje, rekao je Srni izvršni direktor za finansije ovog preduzeća Slobodan Čomić. Foto: Capital Čomić je naveo da su “Hidroelektrane na Trebišnjici” u prošloj godini imale ukupan prihod od 94.615.000 KM, a rashod je bio 69.383.000 KM. On je istakao da je plan da u ovoj godini proizvedu 1.089 gigavat-časova električne energije. “To u finansijskom smislu znači oko 69 miliona KM, mi smo već sada na 37 odsto izvršenja plana u ovoj godini“, rekao je Čomić. Prema njegovim riječima, ima dovoljno vode u akumulaciji za cijelu godinu i biće nastavljen trend...

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Čomić: Dobit HET-a prošle godine veća od 25 miliona

Izvor: Nezavisne Novine, 11.Apr.2024

TREBINJE - "Hidroelektrane na Trebišnjici" (HET) ostvarile su u prošloj godini dobit od 25.500.000 KM, što je istorijski rezultat, i nastaviće trend dobre proizvodnje, rekao je izvršni direktor za finansije ovog preduzeća Slobodan Čomić.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.