HDZ i HNS BiH održali predizborni skup u Travniku

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Okt.2014, 14:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HDZ i HNS BiH održali predizborni skup u Travniku

MOSTAR - Kandidat HDZ-a i HNS-a BiH za hrvatskog člana Predsjedništva u BiH Dragan Čović kazao je na preizbornom skupu u Travniku kako je došao u tu opšinu ponuditi rješenja za bolji život te vratiti vjeru Hrvata Središnje Bosne.

"Postoji samo jedan način, kazati da smo Hrvati, da živimo ovdje, pokazati to i 12. listopada. Pokrenuti sve moguće projekte u BiH, otvoriti ovaj hrvatski odgovor do kraja, u osnovi osigurati škole na hrvatskom jeziku, osigurati prije svega radna >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << mjesta da se odavde ne odlazi. Ja sam siguran da znamo kako ćemo to uraditi. Zbog toga, mladosti naše Lašvanske doline, mladosti našeg Travnika, drage naše dame, predstavnice Zajednice žena HDZ BiH, svi vi koji ste okupljeni danas uz HNS i HDZ BiH imate pravo večeras biti ponosni, a zadatak svih nas koji smo vam se predstavili ovdje večeras je da vas učinimo ponosnim iza ovog 12. listopada da trajno možete govoriti da je ovo naš Travnik, hrvatski Travnik i da ga želimo dijeliti s našim prijateljima Bošnjacima", naglasio je Čović.

Dodao je kako je prvo pitanje koje se mora riješiti - ustavna reforma BiH.

"Moramo osigurati federalizaciju BiH i ravnopravnost s drugim narodima. To nije podjela BiH, to je njezin spas. Trebamo izmjenu izbornog zakona koji će za sva vremena riješiti da jedan narod drugom ne bira predstavnike. Trebamo socijalnu politiku dignuti na jednu višu razinu. Moramo omogućiti našim gospodarstvenicima povoljne uvijete za poslovanje. Moramo zaštititi naše branitelje i vrijednosti Domovinskog rata. Čuvati naš hrvatski jezik i našu kulturnu baštinu. Moramo sačuvati svoj identitet. To je hrvatski odgovor. Zato vi morate vrlo jasnu poruku poslati 12. listopada, ja sam siguran da vas ne treba previše motivirati i uistinu nitko ne smije ostati kod kuće. Budemo li svi izašli na izbore, budemo li svi okupljeni kao jedan, ne sumnjajte da ćemo realizirati svih ovih sedam točaka iz našeg odgovora.", izjavio je kandidat HDZ-a i HNS BiH za hrvatskog člana Predsjendištva BiH.

"Agresijom na ove prostore počeo je rat, a prvi su se suprostavili Hrvati, a neki su govorili to nije njihov rat, sada ti isti hoće zanijekati da je HVO branio BiH, to im nećemo dopustiti", kazao je predsjednik OO HDZ BiH Travnik Mirko Batinić.

Kolinda Grabar-Kitarović, izaslanica predsjednika HDZ-a RH Tomislava Karamarka je rekla kako je lijepo doći u BiH.

"Velika mi je čast biti večeras ovdje s vama kao netko tko se duboko klanja svim žrtvama ovdje, svemu onome što ste prošli kako biste osigurali opstojnost Hrvatskog naroda ovdje u BiH i kao kandidatkinja za predsjednicu RH koja konačno može nešto konkretno napraviti za hrvatski narod u BiH. Osobno vam čestitam što ste se okupili u koaliciju i pozivam hrvatski narod diljem BiH na jedinstvo, jer jedino jedinstvom možete pokazati političku snagu. Samostalno i suvereno izabrati svog predstavnika u Predsjedništvu BiH, koji će se boriti za prava, za jednakopravnost, za opstojnost, za zadovoljstvo i prosperitet Hrvatskog naroda u BiH. Bez Hrvata u Bosni i Hercegovini, nema ni Bosne i Hercegovine" dodala je Grabar-Kitarović.

Nositelj liste HDZ-a i HNS BiH za Skupštinu ŽSB Lidia Bradara rekla je kako je ono što ovu koaliciju i HDZ BiH razlikuje od drugih stranaka jesu upravo ljudi.

"Ljudi koje vi poznajete, vaši susjedi, prijatelji, branitelji, mladež, vaši liječnici i svi oni s kojima vi svakodnevno živite, a program može napisati svatko. Upravo od našeg hrvatskog odgovora ovisit će koliki će naš utjecaj biti u županiji ŽSB, u Vladi i u Skupštini, zato 12 listopada svi iziđimo na izbore" dodala je ona.

Marinko Čavara u svom obraćanju u Travniku rekao je ako ostvare ustavnu  ravnopravnost hrvatskog naroda u BiH ostvariće da opstane i da promijenu sve ono što je loše u svim oblastima.

"Danas imamo vlast koja je uspostavljena suprotno izbornom zakonu i Ustavu i ta vlast radi što hoće jer kako je uspostavljena tako se i ponaša, odnosno donose zakone koji su protiv svakog morala i prirode funkcioniranja svake državne zajednice. Ta vlast je odlučivala za sva važna pitanja u BiH, a uglavnom su radili na štetu Hrvatskog naroda. Meni je pripala čast, zadovoljstvo, a prije svega odgovornost, da nosim listu za Zastupnički dom Parlamenta FBiH i ja vas pozdravljam u ime svih kandidata" rekao je on.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Raguž: Podvucimo crtu politikama koje zagovaraju podjele

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Okt.2014

USORA - Podvucimo crtu politikama koje zagovaraju podjele, odcjepljivanja i odricanja od naših višestoljetnih prostora, izjavio je kandidat za člana Predsjedništva BiH Martin Raguž..."Ovo je naša zemlja; od Plehana, Kraljeve Sutjeske, Fojnice, Guče Gore sve do Radimlje, Hutova Blata i svih drugih...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.