Gubitak Plive 14,12 miliona evra

Izvor: B92, 09.Avg.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gubitak Plive 14,12 miliona evra

Zagreb -- Pliva je u prvom polugodištu ove godine poslovala sa neto gubitkom od 102 milijuna kuna, odnosno 14,12 miliona evra.

Tokom prvog polugodišta Pliva je zaradila 235 miliona € manje nego u istom periodu lane

Tokom prvog polugodišta Pliva je ostvarila ukupne prihode od 320 miliona evra, odnosno 235 miliona manje u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Tada su na poslovne rezultate pozitivno uticali značajni prihodi od interne prodaje proizvoda >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Baru i dobit od prodaje američkog poslovanja Plive toj američkoj kompaniji.

Kompanija podseća i da su u prvoj polovini prošle godine prihodi uključivali Plivine operacije u Italiji i Španiji koje su prodane u drugoj polovini godine.

Isključujući te efekte na prihod u prvoj polovini 2007. godine, u prvom polugodištu 2008. došlo je do porasta prihoda od oko dva odsto u poređenju sa prethodnom godinom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.