Gubitak NBS nije u nadležnosti Fiskalnog saveta

Izvor: Beta, 27.Okt.2014, 15:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gubitak NBS nije u nadležnosti Fiskalnog saveta

BEOGRAD, 27. oktobra 2014. (Beta) - Predsednik Fiskalnog saveta Pavle Petrović izjavio je u ponedeljak da to telo nije analiziralo gubitke Narodne banke Srbije (NBS) jer to nije u njegovoj nadležnosti.

"To ne spada uže u našu oblast. Za nas bi bilo relevantno ako bi deo tog gubitka trebalo da se nadoknadi u budžetu. Ono što sada vidimo je da u rebalasu budžeta ne postoji ništa gde se predvidja da budžet pokriva deo tih gubitaka NBS", rekao je Patrović na konfereciji za novinare.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << />
Na novinarsku primedbu da je u budžetu računato i na prihode od NBS, član Fiskalnog saveta Vladimir Vučković je rekao da NBS nije deo opšte države, i da taj savet sa velikom rezervom gleda na te prihode.

On je rezervu objasnio time da prihodi NBS mogu da budu sticaj okolnosti, kao prošle godine kada je NBS uplatila blizu tri milijarde dinara u budžet, koliko je planirano i za ovu godinu.

"Iz našeg ugla mi uvek komentarišemo i analiziramo da je to neizvesno, da je bolje da se s tim ne računa, jer se ispostavi da tog prihoda nema zbog promene kursa i drugog", rekao je član Fiskalnog saveta.

Nastavak na Beta...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.