Gubici nemačkih ugostitelja zbog korone 17,6 milijardi evra

Izvor: B92, 09.Sep.2020, 16:41

Gubici nemačkih ugostitelja zbog korone 17,6 milijardi evra

Berlin -- Ugostiteljstvo je jedna od privrednih grana koja je širom sveta bila najteže pogođena krizom zbog pandemije koronavirusa.

U Nemačkoj su ugostitelji od marta do juna izgubili 17,6 milijadi evra prihoda.

Gotovo 11 milijardi evra otpada samo na april i maj, pokazuju podaci Udruženja hoteljera i ugostitelja Dehoga,a na osnovu podataka Savezne statističke službe.

U prvih sest meseci je prihod ugostitelja u poređenju sa istim periodom prošle godine opao za oko 40 odsto.

Istraživanje Udruženja sprovedeno početkom ovog meseca, pokazuje da oko 62 odsto ugostitelja navodi da je kriza ugrozila njihovu egzistenciju.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

PANDEMIJA POGODILA I NEMAČKE UGOSTITELJE Gubici zbog korone 17,6 milijardi evra

Izvor: Blic, 10.Sep.2020, 08:21

Ugostiteljstvo je jedna od privrednih grana koja je širom sveta bila najteže pogođena krizom zbog pandemije korona virusa. U Nemačkoj su ugostitelji od marta do juna izgubili 17,6 milijardi evra prihoda.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.