Конференција о агробизнису „Grow up – снага земље“ од данас на Копаонику

Izvor: GradskeInfo.rs, 31.Maj.2023, 09:26

Конференција о агробизнису „Grow up – снага земље“ од данас на Копаонику

Највећа регионална агробизнис Конференција „Grow Up – снага земље“ одржаће се данас и сутра на Копаонику. Фото: WikimediaCommons/Bobik Конференција, коју организују Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде и Привредна комора Србије, окупиће на једном месту најрелевантније >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << експерте, институције, функционере из земље и региона, власнике газдинстава, стејкхолдере, стручну јавност у области пољопривреде и прехрамбене индустрије.
Присутнима ће се обратити домаћи и страни еминентни научници и професори, највиши званичници Владе Србије, министри из региона међу којима су из Републике Српске, Црне Горе, Северне Македоније, представници међународних институција, ЕУ, јавних предузећа, као и пословна јавност. Више од 30 стручњака из земље и региона говориће током два дана на пет панела, а више од 400 присутних имаће прилику да чује и поруке експерата из света, наводе из ПКС-а.
Уводна обраћања првог дана конференција имаће министарка пољопривреде, водопривреде и шумарства Јелена Танасковић и председник ПКС Марко Чадеж.
На конференцији „Grow Up – снага земље“ биће отворена најзначајнија питања, али и понуђени одговори и решења – где је Србија у поређењу са регионом и светом, колико је дигитализација пољопривреде потреба, а колико шанса, која је улога ИПАРД фондова и које су могућности и расположиви извори финансирања пољопривреде, као и колики је значај ланаца снабдевања и регионалне повезаности за економију, сазнаћемо из излагања бројних стручњака и учесника из Србије, региона и Европе. Посебна тема биће утицај климатских промена, односно стање које је већ неко време значајно глобално питање.
Биће организовано пет панела: Дигитализација пољопривреде, потреба и шанса, Улога ИПАРД фондова и финансирање пољопривреде, Ланци снабдевања и извозна шанса, Регионална повезаност као могућност развоја и Утицај климатских промена.
TOS: Srbija kao turistička destinacija sve interesantnija i Holanđanima

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Конференција о агробизнису „Grow up – снага земље“ од данас на Копаонику се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.