Greškom banke postala milionerka

Izvor: B92, 18.Feb.2015, 20:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Greškom banke "postala milionerka"

Šta biste vi uradili kada bi vam se iznenada na računu pojavilo deset miliona dolara?

Kada je jedna žena iz Australije proveravala stanje na računu u banci, iznenadila se kada je ugledala cifru od deset miliona australijskih dolara.

Kako navodi “Konzumerist“, umesto da novac potroši ili ga prebaci na račun u inostranstvo, pozvala je banku da prijavi grešku.

Iz banke je dobila odgovor da ne postoji nikakav problem, i da ona “nije svesna da je milioner“.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Međutim, njen račun je pokazivao dve informacije koje su bile u potpunoj suprotnosti, sa jedne strane je imala deset miliona dolara, dok je sa druge imala preko sedam hiljada dolara dozvoljenog prekoračenja, što je bilo nemoguće.

Kako se navodi, ispostavilo se da deset miliona, zapravo, nije stvarna suma koju ona ima na računu, već teorijski potrošački limit, koji bi ona mogla da utroši.

Banka ANZ, u kojoj ima otvoren račun, smatra da je došlo do grške između njihovog sistema i bankomata drugih banaka.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.