Grejs period za minus

Izvor: S media, 26.Mar.2011, 13:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grejs period za minus

Program reprograma kredita građanima je sačinjen i biće predstavljen sledeće nedelje. Trenutno se, kako je potvrđeno „Novostima“, u Narodnoj banci Srbije još uvek razmišlja čime podržati ovaj program, dok Ministarstvo finansija razmatra deo vezan za osiguranje kredita.

Banke neće biti formalno obavezne da prihvate ovaj program ali su se sve velike banke obavezale da će ga poštovati.

S druge strane, bankari su, kako saznajemo, već osmislili >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << ovaj program. U njega će moći da se uključe građani koji imaju problem sa otplatom kredita, odnosno kasne sa ratama maksimalno 180 dana. Ako su ostali bez posla pune dve godine ne bi morali da otplaćuju ni kamatu, niti glavnicu za kredit koji koriste.

Reprogram mogu da koriste i oni čije su rate pozajmica zbog smanjenja plate ili usled rasta kursa premašile 30 ili 50 odsto zarade i tako došli u situaciju da ne mogu redovno da izmiruju svoje obaveze. Dugovanja po karticama i tekućim računima neće moći da se reprogramiraju.

(Novosti foto:Blic)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.