Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Sep.2018, 10:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradonačelnik Niša: Nove fabrike znače povoljno poslovno okruženje i privredni ambijent

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović izjavio je danas da je otvaranje fabrike austrijske kompanije "Cumtobel" i filipinske fabrike za elektronske аuto-komponente "Imi" u Nišu značajno zbog stvaranja povoljnog poslovnog okruženja i privrednog ambijenta, što će privući nove investitore.

"Šaljemo poruku i poziv novim investicijama da u ovoj investicionoj radnoj zoni možemo prihvatiti nove investicije", rekao je Bulatović za Radio-televiziju Srbije.

On je kazao >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << da će sve to doprineti kreiranju nove slike grada Niša, u kojem je nezaposlenost smanjena sa 36.000 na 25.000.

Bulatović je kazao da se istovremeno potencijalnim investitorima šalje poziv za nove investicije i razvija se grad, jer će od tih fabrika prihodovati mnogo više od drugih fabrika u Nišu.

"To su mere politike Vlade Srbije u cilju sprečavanja odliva ljudi, koji su decenijama odlazili", kazao je gradonačelnik Niša.

U Nišu je juče austrijska kompanija "Cumtobel" otvorila fabriku za proizvodnju LED rasvete u kojoj je već zaposleno 300 radnika, a kada bude radila punim kapacitetom, biće ih 1.100.

Danas će kraj Niške Banje biti otvorena filipinska fаbrika zа elektronske аuto-komponente "Imi" u kojoj će biti zaposleno 1.250 ljudi, od kojih će 500 biti inženjeri.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.