Gradnja solarne elektrane u Ulcinju počinje do kraja godine

Izvor: B92, 07.Jun.2020, 11:31

Gradnja solarne elektrane u Ulcinju počinje do kraja godine

Podgorica -- Početak radova na izgradnji solarne elektrane na Briskoj gori u Ulcinju, koja će koštati 200 miliona evra, može se očekivati do kraja godine.

Prema ranijim najavama, solarna elektrana obezbediće stalan posao za 226 ljudi.

Ugovor je potpisan krajem 2018. godine, kapacitet energetskog objekta iznosiće oko 250 megavati, a elektrana će se graditi u dve faze.

Ministarka ekonomije Crne Gore Dragica Sekulić kaže da je, osim solarnih polja, projektovana >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i izgradnja pripadajućih dalekovoda, trafostanica i pristupnih puteva.

Ona je rekla da veruje da će Elektroprivreda (EPCG) organizovati rad nezavisno od događanja u vezi sa pandemijom koronavirusa.

"Naša je procena da do kraja godine možemo očekivati prve radove na solarnoj elektrani", navela je Sekulić i dodala da se očekuje da EPCG, osim što će se baviti izgradnjom elektrane, rekonstruiše i izgradi lokalne puteve za prilaz elektrani.

Izgradnja je poverena konzorcijumu firmi koji čine EPCG, finski Fortum i EPC kompanija Sterling and Wilson iz Indije koja je najveći svetski ugovarač u oblasti solarnih elektrana, prenosi crnogorski portal Investitor.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.