Gradnja aerodroma u Trebinju čeka odluku BiH

Izvor: B92, 06.Avg.2023, 15:40

Gradnja aerodroma u Trebinju čeka odluku BiH

Potrebno je potpisivanje Memoranduma između Saveta ministara BiH i Vlade Srbije.

Intenzivno se sprovode aktivnosti i procedure na realizaciji projekta izgradnje aerodroma u Trebinju, kao objekta od strateškog značaja za RS i Srbiju, saopštili su ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Goran Vesići ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Čubrilović, saopštilo je resorno ministarstvo.

Prema njihovim rečima, za naredne korake >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << čeka se odluka sa nivoa BiH – potpisivanje Memoranduma o razumevanju na izgradnji aerodroma između Saveta ministara BiH i Vlade Srbije. Na sastanku je istaknuto da će se raditi i rekonstrukcija železničke pruge Beograd-Ruma-Zvornik-Doboj-Sarajevo, što će biti zajednički projekta železnica Srbija, RS i Federacije BiH. Ministri su razgovarali i o unapređenju saradnje Auto-moto saveza Republike Srpske i Auto-moto saveza Srbije, unapređenja pružanja pomoći na putu i prevencije bezbednosti saobraćaja. Vesić je istakao da će Srbija do kraja godine završiti svoju deonicu autoputa od Sremske Rače do Kuzmina, dok će u Rači biti uspostavljen integrisani granični prelaz, koji će biti pušten u rad 2025. godine. "Izuzetno smo ponosni na to što imamo četiri saobraćajne veze između Srbije i Republike Srpske. Prva je deonica auto-puta Sremska Rača-Kuzmin, dužine 18 kilometara, kao i most preko Save koji je potpuno završen. Gradi se i auto-put Ruma-Šabac, te se nastavlja sa brzom saobraćajnicom do Loznice, sa dva kraka prema Srpskoj, preko Badovinaca i Šepka kod Zvornika, što je još jedna veza sa BiH i Republikom Srpskom", rekao je Vesić. Podsetio je da se završava autoput do Požege, odakle će se jednim autoputem ići prema Dugoj Poljani i Crnoj Gori, dok će drugi autoput voditi prema Kotromanu, odnosno Višegradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Gradnja aerodroma u Trebinju čeka odluku BiH: Potrebno potpisivanje Memoranduma između Saveta ministara BiH i Vlade Srbije

Izvor: Blic, 07.Avg.2023, 09:32

Intenzivno se sprovode aktivnosti i procedure na realizaciji projekta izgradnje aerodroma u Trebinju, kao objekta od strateškog značaja za RS i Srbiju, saopštili su ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Goran Vesići ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Čubrilović,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.