Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 29.Jan.2010, 07:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Građevinarstvo u Srbiji na rubu propasti

BEOGRAD - Građevinska industrija u Srbiji je na "rubu propasti" i ukoliko država ne budu podržala tu privrednu granu, bez posla bi moglo da ostane više od 50.000 ljudi, ocenjeno je na sednici Upravnog odbora Privredne komore Beograda.

Predsednik PKB Milan Janković je izjavio da je ova građevinska sezona izgubljena zbog kašnjenja u izdavanju građevinskih dozvola, ističući da je građevinski sektor u velikim problemima, na šta ukazuje i činjenica da samo tri do pet odsto građevinskih >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << firmi u Srbiji nema blokiran račun.

On je istakao da se najveći broj stranih investitora povlači iz regiona i da država treba da iskoristi trenutno najveći potencijal za ulaganja koje imaju Srbija i Beograd.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.