Gradjevinarstvo u SAD četiri meseca u padu, oporavka nema na vidiku

Izvor: Beta, 03.Avg.2020, 18:31

Gradjevinarstvo u SAD četiri meseca u padu, oporavka nema na vidiku

Rashodi gradjevinarstva u SAD opali su i u junu što je bio četvrti mesec opadanja te delatnosti zbog pandemije.Rashodi na gradjevinske projekte opali su u junu za 0,7 odsto, pošto se smanjila izgradnja stambenih i drugih zgrada, saopštilo je danas Ministarstvo trgovine.I privatna i državna potrošnja na izgradnju takodje su opale za 0,7 odsto.Gradjevinsku industriju pogadja prekid rada zbog pandemije. Pošto novih slučajeva masovne zaraze stalno ima u raznim delovima SAD, postoji zabrinutost da će gradjevinartsvo opadati i narednih meseci.Analitičari su očekivali rast potrošnje na gradjevinarstvo u junu jer su protivepidemijeske mere bile ublažene u mnogim delovima SAD, ali je rast izostao.Izgradnja kuća u junu opala je za 1,5 odsto, što je pre svega posledica smanjenja za 3,6 odsto izgradnje porodičnih kuća. To je donekle nadoknadjeno porastom izgradnje zgrade s više stanova od 3,0 odsto.Izgradnja drugih vrsta objekata je porasla za 0,2 odsto, zahvaljujući povećanoj izgradnji bolnica i klinika, proizvodnih pogona i hotela.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Građevinarstvo u SAD četiri meseca u padu, oporavka nema na vidiku

Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Avg.2020

Rashodi građevinarstva u SAD opali su i u junu što je bio četvrti mesec opadanja te delatnosti zbog pandemije...Rashodi na građevinske projekte opali su u junu za 0,7 odsto, pošto se smanjila izgradnja stambenih i drugih zgrada, saopštilo je danas Ministarstvo trgovine...I privatna i državna potrošnja...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.