Građani traže keš kredite iako je reč o najskupljem zajmu

Izvor: Blic, 14.Mar.2011, 01:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Građani traže keš kredite iako je reč o najskupljem zajmu

BEOGRAD - Banke u Srbiji su u poslednje vreme intenzivirale ponudu keš kredita, a sve je više i građana koji se odlučuju za ovu vrstu bankarske pozajmice jer taj novac mogu da troše na šta požele. Keš krediti su među najskupljima u kreditnoj paleti, kamate iznose od 20 do 28 odsto na dinarske, a od 15 do 18,5 odsto na kredite u evrima.

"Eurobank EFG” nudi keš kredite sa fiksnom kamatnom stopom u prve tri godine otplate. Efektivna kamata za kredite u evrima iznosi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << 18,35 odsto na rok otplate do tri godine, a maksimalna pozajmica može da bude 15.000 evra. Za kredite u dinarima kamata u ovoj banci iznosi 27,95 odsto, rok otplate je do sedam godina, a maksimalni zajam može da dostigne 1,2 miliona dinara.

- Keš krediti sa fiksnom kamatom mogu da se koriste i za konsolidaciju postojećih obaveza po kreditima ili kreditnim karticama, uz mogućnost dobijanja dodatne gotovine - kaže Nikolaos Koulompouros iz "Eurobank EFG”.

Na samom početku godine interesovanje građana za gotovinske kredite je u blagom porastu u "Banci Inteza”. Građani traže i dinarske, ali i keš kredite indeksirane u evrima.

- "Lake keš” kredite odobravamo sa rokom otplate do pet godina. Ako je reč o kreditu u evrima, odobravamo maksimalan iznos od 5.000 evra, uz efektivnu kamatu od 16,62 odsto godišnje. Maksimalni iznos gotovinske pozajmice u domaćoj valuti je 500.000 dinara, a odobrava se s kamatom od 22,89 odsto za godinu dana - kažu za "Blic” u ovoj banci.

Dinarski gotovinski krediti se u "Pireus banci” odobravaju po kamatnoj stopi od 20,58 do 21,6 odsto, u zavisnosti od kreditne zaduženosti klijenta na pet godina, a maksimalni iznos pozajmice može da dostigne 800.000 dinara. Keš krediti koji su sa evro klauzulom odobravaju se po efektivnoj kamatnoj stopi od 18,04 odsto na maksimalni iznos od 15.000 evra i na rok otplate do pet godina.

Decembar je bio mesec kada je odobren najveći broj gotovinskih kredita u "Hipo Alpe-Adrija” banci.

- Januarski podaci pokazuju da je tražnja za dinarskim kreditima na značajno višem nivou u odnosu na kredite indeksirane u evrima - kažu za "Blic” u ovoj banci.

Od jeseni ova banka odobrava tzv. "antistres keš kredit” za kredite indeksirane u evrima i dinarima, uz maksimalni zajam od 10.000 evra i rok otplate do sedam godina. Kamata na dinarske pozajmice iznosi 22,84 odsto, a na kredite u evrima 15,71 odsto.

Kod "Sosijete ženeral banke” može da se pozajmi maksimalno milion dinara i to na pet godina uz kamatu od 20,39 odsto godišnje ako je promenljiva, a 22,23 odsto ako je fiksna. Ako je zajam u evrima, maksimalno se odobrava 12.000 evra na pet godina, dok je kamata fiksna 15,04 odsto.

Ponuda gotovinskih kredita "Rajfajzen banke” je na rok otplate od pet godina. Limit za zajam u evrima je 5.000 evra a kamata 8,42 odsto, dok je limit za dinarski kredit pola miliona dinara, a kamata 23,48 odsto.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Keš kredit najskuplji, a najtraženiji

Izvor: S media, 14.Mar.2011

Banke u Srbiji su u poslednje vreme intenzivirale ponudu keš kredita, a sve je više i građana koji se odlučuju za ovu vrstu bankarske pozajmice jer taj novac mogu da troše na šta požele. .. Keš krediti su među najskupljima u kreditnoj paleti, kamate iznose od 20 do 28 odsto na dinarske, a od...

Nastavak na S media...

Građani traže keš kredite iako je reč o najskupljem zajmu

Izvor: KreditniCentar.rs, 14.Mar.2011

Banke u Srbiji su u poslednje vreme intenzivirale ponudu keš kredita, a sve je više i građana koji se odlučuju za ovu vrstu bankarske pozajmice jer taj novac mogu da troše na šta požele. Keš krediti su među najskupljima u kreditnoj paleti, kamate iznose od 20 do 28 odsto na dinarske, a od 15...

Nastavak na KreditniCentar.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.