Građani sami pišu budžet opštine

Izvor: B92, 06.Nov.2014, 20:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Građani sami pišu budžet opštine

Građanima opštine Žabalj lokalna vlast će i ove godine omogućiti da učestvuju u pisanju budžeta opštine za 2015. preko anketa koje će im biti dostavljene.

Svi predlozi građana biće razmatrani na sednicama opštinskog veća i u skladu sa njima kreiran budžet za narednu godinu.

"Ovaj način učešća građana se pokazao kao dobar, jer smo budžet za 2014. godinu skrojili prema predlozima građana, tako da nastavljamo tu praksu i za narednu godinu", rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je predsednik opštine Čedomir Božić.

Stanovnici opštine će uz naredne račune za odvoženje smeća dobiti anketu koju će moći popunjenu da dostave opštinskoj samoupravi.

Predsednik opštine Žabalj Čedomir Božić rekao je da učešće javnosti predstavlja jedan od najvažnijih principa demokratske prakse i dobrog upravljanja.

"Mi ponovo, u skladu demokratskim principima odlučivanja, dajemo prednost i priliku građanima da stvaraju još bolje okruženje i da utiču na svoju budućnost u mestima u kojima žive. Naša akcija podrazumeva zajednički rad svih zainteresovanih strana na projektovanju bolje budućnosti sopstvene lokalne zajednice", rekao je predsednik opštine Žabalj, Čedomir Božić.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Žabalj - jedina opština gde i građani 'pišu' budžet

Izvor: Economy.rs, 07.Nov.2014, 02:40

Građanima opštine Žabalj lokalna vlast će i ove godine omogućiti da učestvuju u pisanju budžeta opštine za 2015. preko anketa koje će im biti dostavljene.

Nastavak na Economy.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.