Gradiće se nova železnička pruga: Od Novog Beograda do Surčina

Izvor: B92, 23.Jun.2023, 11:07

Gradiće se nova železnička pruga: Od Novog Beograda do Surčina

Beograd je izabran za domaćina EXPO 2027 manifestacije, koja će se održati od 15. maja do 15. avgusta 2027. godine.

U sklopu razvoja izložbenog prostora planirana je nova železnička pruga koja će povezivati aerodrom i sa prostorom Ekspa i sa stanicom Novi Beograd, sa kojih se putnici mogu priključiti na postojeću magistralnu prugu, koja staje na obe glavne beogradske železničke stanice kao i na stanicama Karađorđev park i Vukov spomenik u centru Beograda.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Nova železnička pruga biće izgrađena od stanice Novi Beograd i prolaziće stanicom Zemun, od koje će se nastaviti do četiri nove železničke stanice - Autoput, Aerodrom Nikola Tesla, Surčin i stanice Nacionalni stadion, gde će biti lokacija EXPO, piše exyuaviation.

Podsetimo, ministar finansija Siniša Mali otkrio je na kom će tačno mestu EXPO2027 biti održan.

"Ekspo izložba će biti održana pored budućeg Nacionalnog stadiona u Surčinu. Tu će biti izgrađen Nacionalni stadion, prostor za Ekspo i novi sajam. Biće sagrađena i sva potrebna prateća infrastruktura. Reč je o saobraćajnoj, komunalnoj i energetskoj infrastrukturi", rekao je Mali u intervjuu za list Politika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.