Gradi se svemirska luka

Izvor: S media, 11.Sep.2011, 11:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradi se svemirska luka

Svemirska luka po imenu „Spejsport Amerika“ biće u upotrebi od 2013. godine, kada se očekuju prvi komercijalni letovi u orbitu.

Kosmodrom koji će za komercijalne letove koristiti kompanija „Virdžins“ Ričarda Bransona u poslednjoj je fazi gradnje. Ova svemirska luka po imenu „Spejsport Amerika“ biće u upotrebi od 2013. godine, kada se očekuju prvi komercijalni letovi u orbitu.

Nalazi se u Novom Meksiku i zauzima površinu od sedam >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << kvadratnih kilometara. Pista je dugačka više od tri kilometra, gradi se futuristički hangar i centralna zgrada u obliku kupole.

Gugl plaća 500 miliona dolara zbog reklamiranja apoteka

Ruski svemirski fijasko

Let balonom u svemir (VIDEO)

Nakon gradnje slede dobijanje niza dozvola i provera sigurnosti letilica. Ljudi iz „Virdžinsa“ veruju da će posao biti završen uspešno i na vreme, pa već prave tri kompleksa za smeštaj kosmičkih turista, od kojih je jedan u samoj luci, a dva u obližnjim gradovima.

(Novosti)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.