Gradi se Podbrežje, zagrebačko naselje za znanstvenike

Izvor: SEEbiz.eu, 01.Maj.2017, 10:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradi se Podbrežje, zagrebačko naselje za znanstvenike

ZAGREB - U Novom Zagrebu ovih se dana intenzivno radi na izgradnji novog naselja nazvanog Podbrežje. 

Riječ je o naselju kojim Grad Zagreb pomaže stambenom zbrinjavanju znanstvenih novaka i djelatnika Sveučilišta u Zagrebu, a ujedno se grade i stanovi za smještaj socijalnih kategorija građana te za javni najam.

Izgradnja Podbrežja ukazuje na to da je Grad Zagreb prepoznao važnost ostanka znanstvenika u Zagrebu, kako za lokalnu sredinu tako i za cijelu Hrvatsku, >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << pa se ovaj projekt može gledati i kao konkretna mjera u borbi protiv njihovog iseljavanja. Naime, Grad Zagreb će sufinancirati kamate za znanstvene djelatnike koji zadovolje uvjete za prvih deset godina kreditiranja, a u tu je svrhu predviđeno ukupno 3.000.000 eura za 208 stanova.

Još 400 stanova se gradi za potrebe grada, od kojih 200 ide u socijalni najam, a preostali u javni najam.

Podbrežje je osobito atraktivno jer je riječ o potpuno smisleno izgrađenom naselju sa svim potrebnim pratećim objektima poput škola, vrtića, dvorane s bazenom, dječjih igrališta, parkova i pješačke zone. Ukupno se planira gradnja 11 stambenih zgrada na 9 etaža i jedne poslovne zgrade na 35 etaža.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.