Grad uništio 50 hektara malina

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Jun.2015, 12:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grad uništio 50 hektara malina

Grad praćen jakim nevremenom uništio je oko 50 hektara zasada maline, rekao je danas Tanjugu predsednik Saveta prijepoljske mesne zajednice Kamena Gora, Živko Kijanović.

On je precizirao da je grad veličine lešnika koji je padao juče oko 40 minuta na ovom području uništio malinjake spremne za berbu.

"Crveno zlato je trebalo da se bere za desetak dana, a u pojedinim zasadima je šteta i do 70 odsto. Samo malobrojni proizvođači su osigurali malinjake", rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je Kijanović.

Prema njegovim rečima, poljoprivredni proizvođači su se obratili nadležnim službama u opštini gde im je rečeno da će biti formirana komisija za procenu štete.

Kijanović je dodao da je delovala protivgradna zaštita, međutim, pošto je ovo selo na preko 900 metara nadmorske visine i prilično udaljeno od protivgradnih stanica, nije bilo efekta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.