Grad preduzetništva za prosperitet RS

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Sep.2014, 20:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grad preduzetništva za prosperitet RS

BANJALUKA - Vlada RS u saradnji sa američkim Bobson fakultetom iz Bostona planira da u budućem vremenu realizuje ideju "grada preduzetništva", koji bi bio svojevrsna poslovna zona sa brojnim pogodnostima, koja bi privukla kako domaće tako i strane investitore da u njoj rade.

Povodom toga, Željka Cvijanović, predsjednik Vlade RS, i  Šanker Singham, direktor specijalnog projekta preduzetničkih gradova Babson fakulteta, potpisali su danas u Banjaluci pismo namjere o saradnji na osnivanju >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << ovog grada.

Saradnja između Vlade RS i ovog fakulteta uspostavljena je uz pomoć Srpskog instituta u Vašingtonu.

Cvijanovićeva je istakla da će u narednom periodu biti utvrđena lokacija za uspostavljanje grada preduzetništva i da bi zakoni kojima se tretira ova oblast trebalo da budu poboljšani podzakonskim aktima.

"Zajedno ćemo formirati radne grupe i timove koji će u narednom periodu, nakon izbora, ući u pregled svega kad su u pitanju postojeće zakonodavstvo i odgovarajuća lokacija te koraci koje treba preduzimati i odabir onih koji će biti prvi partneri u jednoj takvoj zoni i takvom preduzetničkom gradu", kazala je Cvijanovićeva.

Prema njenim riječima, u preduzetničkom gradu bi bile primijenjene određene inovativne mjere koje će biti podsticaj za razvoj poslovnog ambijenta.

"Pošli smo od pretpostavke da se nalazimo na jednoj veoma dobroj lokaciji i veoma blizu granice EU, a da još u njoj nismo, što nam daje jedan liberalniji sistem nego da smo članica", kazala je Cvijanovićeva.

Šanker Singham, eminentni stručnjak u oblasti prava u međunarodnoj trgovini, izrazio je nadu da će se kreirati velika ekonomska mašinerija koja će da pomogne prosperitetu i kreiranju novih poslova za narod, čime bi se stvorilo jezgro prosperiteta u RS.

"Potpis nam dozvoljava da obavijestimo javnost i svijet da je Vlada RS inovativna vlada koja je spremna da nešto ovakvo primijeni prvi put na Balkanu i osnuje zonu koja je rijetka u svijetu,  a u kojoj bi se stvarao novi regulativni okvir koji bi pomogao preduzetnicima da napreduju", kazao je on.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.