Grad Poreč subvencionirat će kupnju stanova

Izvor: SEEbiz.eu, 15.Dec.2019, 09:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grad Poreč subvencionirat će kupnju stanova

POREČ - Odluku o subvencioniranju kupnje stanova na području Grada Poreča u iznosu od 1.900 kuna po četvornom metru, a za koje je proračunom za 2020. godinu predviđeno 3,5 milijuna kuna, jednoglasno su podržali vijećnici na 28. sjednici porečkog Gradskog vijeća.

Ivan Pavić iz Odjela za upravljanje gradskom imovinom predstavio je Odluku koja se, kaže, nadovezuje na program društveno poticane stanogradnje koji je raskinut iz svima već znanih razloga.

- Obzirom >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << na to da je došlo do raskida programa društveno poticane stanogradnje, a s ciljem poticanja demografske obnove društva, urbane regeneracije naselja, smanjenja iseljavanja mladih obitelji, te pomoći građanima u rješavanju njihovih stambenih pitanja, gradonačelnik je svojim zaključkom potvrdio prijedlog Odluke, te ga je uputio Gradskome vijeću na razmatranje i donošenje odluka, naveo je Pavić.

Predstavljeno je kako će se subvencioniranje kupnje odobravati građanima s prebivalištem na području Grada Poreča koji pored traženog iznosa subvencioniranja osiguraju preostala novčana sredstva za kupnju stana. Također, ono se odobrava isključivo za kupnju stana koji ima akt za uporabu građevine i čija cijena s porezom na dodanu vrijednost po četvornom metru neto površine nije veća od 14.000 kuna.

Odobravanje zahtjeva za subvencioniranje kupnje obavit će se na temelju liste reda prvenstva. Ona se pak utvrđuje na temelju provedenog Javnog poziva, a na osnovi sljedeći mjerila: uvjeti stanovanja, stambeni status, vrijeme prebivanja podnositelja zahtjeva na području Grada, broj članova zajedničkog kućanstva, životna dob, djeca predškolske dobi i djeca na školovanju, invaliditet ili oštećenje zdravlja podnositelja zahtjeva ili člana njegova zajedničkog kućanstva, sudjelovanje u Domovinskom ratu, status hrvatskog ratnog vojnog invalida iz Domovinskog rata, status člana obitelji poginulog, zatočenog ili nestalog hrvatskog branitelja.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.