Grad Beograd preuzima nadzor nad gradnjom

Izvor: SEEbiz.eu, 21.Okt.2018, 12:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grad Beograd preuzima nadzor nad gradnjom

BEOGRAD - Grad Beograd planira da preuzme opštinske inspekcije kako bi se borba protiv nelegalne gradnje vodila sa jednog mesta, ali i ubrzao postupak ozakonjenja. 

Osim toga, opštinama će do kraja godine biti vraćena mogućnost da legalizuju objekte, ali samo do 200 kvadrata.

Prema rečima zamenika gradonačelnika Gorana Vesića, više neće postojati opštinske građevinske inspekcije, već će biti koncentrisane u gradskoj upravi da bi kontrola bila na jednom >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << mestu.

- Sa druge strane, opštine će biti nadležne za legalizaciju objekata do 200 kvadratnih metara, a takvih je oko 200.000 predmeta u Beogradu. To se odnosi na rešavanje životnih problema kao što su terase, garaže, šupe - rekao je Vesić.

Opština Zvezdara podržava prelazak inspekcija u nadležnost Grada jer smatraju da će na taj način brže obezbeđivati sredstva za rušenje nelegalnih objekata.

- Maksimalno podržavam tu odluku, jer nemamo dovoljno novca za uklanjanje divljih objekata, a kada sve bude na nivou Grada, tačno će se znati koliko ima objekata, a koliko sredstava - kaže Miloš Ignjatović, predsednik opštine Zvezdara.

- Kada je reč o vraćanju mogućnosti legalizacije nama, mislim da će to ubrzati procedure za manje objekte. U opštini Stari grad nisu zadovoljni najavljenim preuzimanjem inspekcijskih poslova, ali pozitivno gledaju na mogućnost vraćanja nadležnosti ozakonjenja pojedinih objekata - dodaje Ignjatović.

Na ovaj način Grad će biti rasterećen, a potrebe građana koji čekaju ishod legalizacije biće servisirane ažurnije.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.