Grad Banjaluka: Prevoznici odbili sastanak u vezi sa problemom javnog prevoza

Izvor: Capital.ba, 10.Mar.2022, 17:02

Grad Banjaluka: Prevoznici odbili sastanak u vezi sa problemom javnog prevoza

BANJALUKA – Prevoznici sa područja grada Banjaluke danas su odbili da prisustvuju sastanku sa gradskim menadžerom Bojanom Kresojevićem i predstavnicima Odjeljenja za saobraćaj i puteve, a u vezi sa povećanjem cijena karata javnog prevoza, saopšteno je iz Gradske uprave. Gradska uprava Banjaluka (Foto: Capital) Napomenuli su da je Gradska uprava  vrlo ozbiljno pristupila problemu sa poskupljenjem goriva od samog početka, a samim tim i uticaju koje to poskupljenje ima na javni prevoz. Podsjećaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << da su prevoznici uputili poziv Kabinetu gradonačelnika i Kabinetu predsjednika Skupštine grada i da je potrebno da se svi odazovu sastanku, kako bi se o ovoj temi razgovaralo. “Iz tog razloga, danas je u 13.00 časova bio zakazan i treći sastanak u poteklih sedam dana između predstavnika javnog prevoza i predstavnika gradske administracije, a u vezi sa svim okolnostima koje se mijenjaju iz dana u dan, kako onih negativnih koji se tiču poskupljenja, tako i najava da će doći do rasterećenja cijena goriva putem privremenog suspendovanja akciza, a na koji se prevoznici nisu odazvali”, objasnili su u Gradskoj upravi. Kazali su da su zbog otkazivanja sastanka ostala otvorena značajna pitanja, kako u pogledu formiranja cijena prevoznika na slobodnom tržištu, tako i u kriterijumima za predložen novi cjenovnik. “Drugim riječima, Gradska uprava nije saglasna sa svim elementima novog cjenovnika koji su prevoznici predložili, kao i argumentima na bazi kojih se došlo do tih cjenovnika. Smatramo da se ovakva pitanja mogu riješiti samo zajedničkim radom i sastancima. Autoprevoznici su putem medija za sutra najavili privremeno zaustavljanje prevoza na pet minuta, navodeći razlog da se Gradska uprava oglušila na njihove zahtjeve, a smatramo da smo vrlo analitički pristupili tom problemu i da su oni ti koji su odbili da danas ponovo razgovaraju na sastanku”, naglasili su u Gradskoj upravi. Gradska uprava je pozivala prevoznike da se odazovu sastanku kako bi se dodatno razgovaralo o ovoj temi kako do poskupljenja ne bi došlo. Navode da je  u interesu Grada da građani Banjeluke i njihove finansije maksimalno budu zaštićeni. Podsjećaju da je Gradska uprava formirala tim koji razmatra prijedloge i da ostaju privrženi ideji ušteda, kako u Gradskoj upravi, tako i u kućnim budžetima građana, što smo kako navode “do sada i pokazali”. “Analiziramo koliko bi to sve koštalo Grad, te koji dio tereta je moguće da Gradska uprava preuzme na sebe. Dodatno, ostajemo privrženi idejama besplatnog javnog prevoza za porodice 4+, i za penzionere”, zaključili su u Gradskoj upravi. Srpskainfo Чланак Grad Banjaluka: Prevoznici odbili sastanak u vezi sa problemom javnog prevoza се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Cijene karata gradskog prevoza u Trebinju ostaju iste

Izvor: Nezavisne Novine, 10.Mar.2022

TREBINJE - Cijene karata za gradski prevoz u Trebinju neće biti mijenjane uprkos značajnom poskupljenju naftnih derivata, istaknuto je nakon sastanka gradonačelnika Mirka Ćurića sa predstavnicima preduzeća koja se bave uslugama javnog prevoza na području grada.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Stanivuković: Ponašanje prevoznika nedopustivo

Izvor: Capital.ba, 11.Mar.2022, 16:02

BANJALUKA  – Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković ocijenio je nedopustivom današnju petominutnu obustavu rada javnog gradskog i prigradskog prevoza, navodeći da je neprihvatljivo da se autobuski prevoznici tako ponašaju prema gradu i građanima. Foto: Capital “Oni su stali na pet minuta...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.