Grabar-Kitarović: Prihvaćam i mimohod, ali ne 5. kolovoza

Izvor: SEEbiz.eu, 20.Maj.2015, 12:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grabar-Kitarović: Prihvaćam i mimohod, ali ne 5. kolovoza

ZAGREB - Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović sazvala je izvanrednu konferenciju za medije u povodu obilježavanja 20.obljetnice vojno-redarstvene akcije Oluja.

– Slijedom odluke Vlade o osnivanju Odbora za središnju proslavu obljetnice Oluje, odlučila sam sudjelovati u radu tog odbora. Smatram da taj dan mora biti dan pobjede, a ne dan podjele. Svaka država ima datume oko kojih ne bi smjelo biti prijepora. Kao predsjednica moram učiniti sve kako bi se očuvalo nacionalno >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << zajedništvo. Središnje mjesto proslave postao je Knin, zastupat ću stajalište kako jedino u Kninu može biti središnja proslava. Vojni mimohod spremna sam prihvatiti uoči ili nakon same proslave, ali vodeći računa o troškovima, kazala je predsjednica.

Podsjetimo, predsjednica je prethodno predlagala da mimohod bude 4. kolovoza, a središnja proslava u Kninu 5. kolovoza. Vlada RH, međutim, tvrdo je smatrala kako se proslava u Kninu i vojni mimohod u Zagrebu imaju održati istog dana, 5. kolovoza.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.