Gotovo je: Još jedan brend napustio Rusiju

Izvor: B92, 04.Maj.2023, 11:47

Gotovo je: Još jedan brend napustio Rusiju

Nemački kompanija Henkel, jedan od vodećih svetskih proizvođača kućne i industrijske hemije, u potpunosti je napustila rusko tržište.

"Odlazak iz Rusije je završen", navodi se na sajtu Henkel-a, prenosi RIA Novosti.

Henkel je krajem aprila saopštio da je sklopio sporazum o prodaji poslovanja u Rusiji sa konzorcijumom lokalnih investitora u vrednosti od 624 miliona evra, a transakcija je već obavljena.

Prošlog proleća, Henkel je objavio da se povlači >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iz poslovanja u Rusiji, a početkom 2023. je nemačka firma u ovoj zemlji poslovala kao nezavisna kompanija Lab industriz.

Poznati brendovi kompanije Henkel su, između ostalog, prašak za pranje Persil, kozmetička sredstava Fa, Taft, Švarckopf i Šamtu, podseća ruska agencija.

Pročitajte više:

Konačno našli zamenu: Zbogom švedskom gigantu FOTO

A ove godine: Auf Wiedersehen, Russland

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Još jedan hemijski gigant napustio rusko tržište! Prodali imovinu lokalnim investitorima za 624 miliona evra i otišli

Izvor: Blic, 04.Maj.2023

Nemačka kompanija "Henkel", jedan od vodećih svetskih proizvođača kućne i industrijske hemije, u potpunosti je napustila rusko tržište.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.