Goša dobila novog direktora

Izvor: Večernje novosti, 19.Apr.2017, 10:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Goša" dobila novog direktora

Fabrika vagona u Smederevskoj Palanci dobila novog generalnog direktora NOVI generalni direktor fabrike šinskih vozila "Goša" je Milutin Šćepanović, saznaju "Novosti" u toj fabrici. Šćepanović je na ovo mesto došao nakon promene vlasnika, kada je slovačka kompanija ŽOŠ "Trnava" fabriku prodala kiparskoj firmi "Lisnard Holdings limitid".Iako je bilo najava da bi ove sedmice fabriku trebalo da poseti i novi poslodavac, zasad je, kako saznajemo, ta poseta odložena. >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Štrajkačima je upućen poziv da se vrate u pogone.- Novi direktor je pozvao radnike da počnu da rade i obećao da će zahtev o isplati 100.000 dinara po radniku moći da se ispuni, ali u ratama. To nije prihvaćeno, i štrajk se nastavlja - kaže Bojan Đorđević, predstavnik Štrajkačkog odbora.Đorđević navodi da nema garancija novog poslodavca da će započeti rešavanje suštinskih problema, a to su opstanak fabrike, isplata zarada, povezivanje staža, overa zdravstvenih knjižica. Radnicima se duguje oko 20 plata, tri godine nisu im uplaćeni doprinosi, koliko nemaju ni zdravstvene knjižice. Prošle nedelje isplaćena im je jednokratna pomoć Vlade Srbije u iznosu od po 60.000 dinara.Zaposleni štrajkuju tri nedelje, nakon samoubistva kolege u fabričkom pogonu.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

ŠTRAJK SE NASTAVLJA Novi direktor u "Goši", bez dogovora s radnicima jer se "nisu razumeli"

Izvor: Blic, 19.Apr.2017

Fabrika šinskih vozila "Goša" od pre petnaestak dana ima novog vlasnika, nakon što je slovački ŽOS je firmu prodao kiparskom Lisnart holding limitidu, a od juče i novog direktora...Jedina konstanta je štrajk koji i dalje traje, započet pre bezmalo mesec dana, nakon što se jedan od radnika „Goše“,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.