Gorivo još jeftinije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Nov.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gorivo još jeftinije

BEOGRAD - Na benzinskim pumpama u Srbiji gorivo bi tokom vikenda moglo da se prodaje po cenama nižim u proseku za oko 1,80 dinara budući da su se zbog pada cene sirove nafte na svetskoj berzi za to stekli uslovi, potvrđeno je u Ministarstvu energetike.

I dok vozači s jedne strane trljaju ruke, jer je gorivo za poslednja dva i po meseca pojeftinilo bezmalo za 35 dinara, trgovci naftnim derivatima ozbiljno razmišljaju o promeni posla, jer uz ovako nisku cenu crnog zlata i uz >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << stalni skok kursa dolara, nemaju, kažu, računa da rade.

Motorni benzin u Srbiji pojeftiniće, u proseku, 2,04, a dizel gorivo 2,39 dinara, saopštilo je danas Ministarstvo rudarstva i energetike.

Pošto je od poslednje korekcije cena u Srbiji cena sirove nafte na svetskom tržištu smanjena za 4,82 odsto, Ministrarstvo je ocenilo da su se stekli uslovi za korekciju proizvođačkih cena derivata, tako da je novi pravilnik o cenama upućen na saglasnost ministarstvima finansija i trgovine.

Bezolovni motorni benzin evro premijum BMB od 95 oktana koštaće 93,88 dinara, a cena motornih benzina MB od 95 oktana i BMB 95 iznosiće 87,30 dinara po litru.

Cena dizel goriva D-2 biće 71,28 dinara po litru, eko 3 dizela 73,99, evro dizela 77,16, a ulja za loženje 60,40 dinara za litar.

Posle dobijanja saglasnosti Ministarstva finansija i Ministarstvu trgovine i objavljivanja novog cenovnika naftnih derivata u "Službenom glasniku", biće ispunjeni svi uslovi da se gorivo u Srbiji prodaje po novim, nižim cenama.

Naftni derivati u Srbiji poslednji put su pojeftinili 29. oktobra, u proseku za 8,46 dinara po litru, ili za 9,45 odsto.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.